Moneyfesteren, hoe doe je dat?

Gepubliceerd op 13 februari 2024 om 18:19

Manifesteren is het creëren van jouw leven zoals jij dat graag zou willen. Bij het manifesteren denken de meeste mensen aan geld. Dat is tenslotte waar de wereld om draait. En o wat zou ik willen dat geld niet meer de drijfveer zou zijn maar passie en liefde, verbinding en samenwerking. Werken vanuit je eigen talenten. Daaruit creëer je toch een veel mooiere samenleving? Zo ver is het helaas nog niet en om mee te doen aan deze maatschappij zul je met geld moeten werken.  Wat zou jij doen met veel geld? Als alles zou kunnen? Wat zou jij echt willen?

Ik denk dat iedereen weleens piek tijden heeft gekend en mindere tijden met geld. Voor velen is het een taboe om over te praten. maar ik houd niet van taboes. Iets is gewoon wat het is.

Thuis waren we niet rijk, maar hadden het ook niet slecht. Met 4 kinderen was het geld wel snel op denk ik. We gingen bijna nooit op vakantie, maar deden wel leuke uitjes. Het is niet dat we tekort kregen. Ik moest wel goed nadenken waar ik mijn geld aan uit wilde geven. Of moest een tijd sparen. Bij sommigen om me heen was dat anders en makkelijker. Dat maakte me weleens jaloers. Sommigen hielden hun handje op en kregen snel extra dingen en gingen vaak op vakantie. Dat zat er bij ons niet in. Ik werkte zodra dit mocht.  Hard werken en niet zeuren, was de mentaliteit hier in West-Friesland (Noord-Holland) Op mijn 13e werkte ik in de vakanties en soms na schooltijd in de tulpenbollen, supermarkt, schoonmaak, appels inpakken en toen werd ik leerling kapster op mijn 16e. Ik vond het moeilijk om geld uit te geven voor mezelf. Was het wel echt nodig? Ik kocht wel kleding, maar ging alles af om het goedkoopste te halen. Je kon het maar 1 keer uitgeven tenslotte en wil wilde ook graag uitgaan. Leerde zo wel om te gaan met wat ik had. Mijn werk leverde ook niet zoveel op dus kon ook niet anders voor mijn gevoel. Ik spaarde voor een scooter, rijbewijs, vakantie, om uit huis te kunnen gaan. Ik kreeg verkering met Sam en we deelden alles wat we hadden. Dat is nu nog zo. We doen het samen.  

Hij kon makkelijk geld uitgeven. Ik vond dat moeilijker en kocht niet zo snel iets. Ik dacht er teveel over na en gunde het mezelf niet. Ik had een laag zelfbeeld en vond mezelf ook niet zo belangrijk. De angst voor tekort zat er toch wel in bij mij. 

Met de tijd leerde ik dat geld reageert op jouw eigen energie, hoe je denk en wat je uitzend. Ik werd al bewuster van mezelf en het leven. Hoe de energie werkt. Hoe denk je over geld? Ben je het waard? Ben je bang voor tekort? Mag je het uitgeven of moet je sparen voor zekerheid? Wat zegt jouw bankrekening over jou? Voel jij je zelfverzekerd met veel geld of hecht je er een eigenwaarde aan? Tel je alleen mee als je genoeg verdient? Wie ben jij zonder geld? Stel je dan nog iets voor? Word je dan nog gezien? Ben je dan nog leuk genoeg voor een ander? Schaam je je voor wat je hebt? Voel je je schuldig als je het uitgeeft voor jezelf? Is geld voor anderen? Geef jij alleen maar weg? Kun jij alleen maar geven of ook ontvangen? Heb je een hekel aan geld? Of ben je juist gek op geld? Moet je er hard voor werken of stroomt het makkelijk bij je binnen? Hoe beïnvloed geld jouw leven? Waaruit handel jij? Kortom wat zend jij uit over geld?

Door Sam leerde ik het mezelf te gunnen. Dat ik het waard ben. Dat geld moet rollen. Dat het oké is om voor jezelf iets te doen. Denk aan lekker eten of leuke dingen doen voor jezelf, op vakantie gaan, naar de sauna, schoonheidsspecialiste, iets kopen dat je graag wilt, genieten van wat het leven te bieden heeft. En ja, zo hoort het ook te zijn. Ik werkte hard en was zuinig, zoals ik het geleerd had.  Maar...Je bent het waard! Iedereen! Het is goed om de vragen hierboven te onderzoeken in jezelf. Hoe sta jij erin? Hoe ga jij ermee om?

Er is een wet van aantrekkingskracht. Dat houdt in dat wat je uitzend, naar je terug komt. Geloof in het allerbeste voor jou!

Door de jaren heen ben ik geld anders gaan zien en gun ik mezelf veel meer. Toch heb ik soms nog wel moeite om het uit te geven en loop ik nog weleens tegen oude overtuigingen aan die zich dan even laten zien. Ik ben mezelf wel anders gaan zien en voel meer liefde en vrijheid in mezelf.  Daar reageert geld ook op. Geld is energie. Iets dat moet stromen. Waar blokkeert het nog? Hoe vrijer het is, hoe vrijer het ook naar je toe kan komen. Overvloed kan van alle kanten komen. Het gaat erom dat je het gelooft dat het komt. Dat je voelt alsof het er al is. En voel de dankbaarheid. Straal het uit. Accepteer de situatie waarin je nu zit. Ga ervoor zitten in stilte en verbeeld het je in dat er genoeg is. Zie jezelf zoals je dan zou zijn. Affirmeer het vanuit gevoel, regelmatig en laat het naar je toe komen, Aanvaard hulp.  Alles is energie/trilling en reageert op elkaar. 

Je doet maar iets van 5% bewust en dus 95% onbewust. Kun je nagaan hoe vaak je op een dag de energie van de stroming van geld alweer kunt tegenhouden door gedachtes als: dat iets niet kan, dat er niet genoeg is, angst voor tekort etc. Dan gooi je zelf dus alweer een stop erop. Je ontkracht de energie zelf. 

Het leven is niet alleen maar makkelijk en leuk. Het loopt altijd in soort van golfbewegingen. Ook wij ondervinden dat met het geld dat we hebben. Sommige tijden is er meer en sommige tijden is er minder of zelfs bijna niets meer.  Het gaat erom hoe je erin staat en dat je bewust gaat kijken naar wat er in jezelf geraakt wordt en ga daarmee aan de slag als je verandering wilt. Voor mij werken de aangeleerde overtuigingen niet en blokkeren de (geld)stroom.  Gedachten die ik vroeger had als: ik ben het niet waard, het is er alleen maar voor anderen, ik ben of doe het niet goed genoeg als ik geen geld heb, ik moet er heel hard voor werken, is er wel genoeg, is het niet te duur, ik doe niet mee, ik hoor er niet bij, ik voel me schuldig als ik dit doe, straks dit, straks dat... Tijd voor verandering dus en daarmee ben ik nu nog steeds bezig. Sommige overtuigingen zitten hardnekkig in mijn systeem. Ik vind het interessant hoe energie werkt en probeer dat zo goed mogelijk in te zetten uit liefde voor mezelf. Wat goed is voor mijn processen en leermomenten, dat zal komen. En soms is dat niet zoals ik het in gedachten had. Dingen kunnen op allerlei manieren naar je toe komen. Overvloed uit zich op verschillende manieren. Verbind je met jouw zielsdoel en het zal vorm krijgen. Geluk zit in de kleine dingen, maar geld maakt het wel een stuk gemakkelijker. kijk toch ook naar de andere manieren hoe iets kan ontstaan. Is er altijd geld bij nodig?

Als je dan een creërend mens bent, creëer dan het leven dat je echt zou willen! Als alles meewerkt, komt het naar je toe! Wees dus bewust van jezelf en jouw patronen, gedachten en overtuigingen. Geef aan wat je zou willen en laat het ontstaan. Accepteer wel dat wat er nu is. Ontvang vanuit liefde! Heb vertrouwen en geef je over.  En dit is niet alleen bij geld zo, maar ook voor andere dingen die je graag zou willen manifesteren. En het vraagt ook actie. Onderneem dingen die je helpen om jouw doelen te bereiken. Neem je verantwoordelijkheid. 

Lukt mij alles? Nee nog niet, maar ik leer, voel en weet dat het anders kan. De vrije stroming is iets waaraan ik werk. En ja, soms lukt het!

Ik hoop dat het jou ook gaat helpen. Er is genoeg voor iedereen. 

 

Een mooie affirmatie om elke dag te doen is:

Ik ben dankbaar en gelukkig nu geld via steeds meer kanalen en in steeds groter wordende hoeveelheden bij me binnenstroomt. (van Robert Bridgeman) 

 

Hoe zijn jouw ervaringen met geld en zou je dat willen delen? Hoe ga jij ermee om en heb je tips? Reageer dan hieronder. Hoe meer inzichten hoe beter!

 

 


Ik ben Jessica, het gezicht achter Zielsverlicht en schrijfster van deze blog. Ik ga meer ervaringen met jou delen. Er zullen hier dan ook regelmatig nieuwe blogs bijkomen. Denk aan thema's als zelfliefde, ongewenste kinderloosheid, tweelingszielen, spirituele ontwikkeling, geld, manifesteren, burnout, verlies, loslaten, kracht van bloemen, kleuren, creativiteit, muziek etc. Leuk als je een reactie achterlaat! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.