Een kijkje in mijn wereld: Zo was 2023 voor mij

Gepubliceerd op 5 december 2023 om 17:24

Een jaar van inzichten, gezondheidsproblemen, loslaten, nieuwe ontwikkelingen, verbouwingen binnen en in de tuin, nieuw leven, vertrouwen en overgave. 

Het jaar begon met veel inzichten. Puzzelstukjes vielen op hun plek. Ik heb bepaalde trauma's waar ik tegenaan loop in dit leven, maar komen uit een vorig leven. Noem het karma. Iets dat opgelost en geheeld mag worden. Ik mag mijn ruimte innemen en mezelf zijn. Stukken helen en transformeren. 

We zijn nog steeds aan het verbouwen in huis. Het vraagt veel van me. Drukke baan, 5 jaar verbouwingen in huis en dat met weinig tot zeer weinig energie door adenomyose en snel overprikkeld zijn. 

Ik zocht verder naar de antwoorden waarom ik zo vermoeid ben door contact met mijn lichaam te maken. De basis, baarmoeder, daar zit het onder andere. Voel verdriet, maar kom er niet goed bij...Stuk veilig voelen, op zelf vertrouwen is beschadigd. Daaraan ging ik werken.  Het gaf me rust. Het ging een tijdje wat beter. 

Mijn energie werd er alleen niet beter op. De drukte trok aan me. Ik was altijd aan het geven. Te weinig kunnen doen echt voor mezelf. Snel overprikkeld waardoor veel dingen teveel werden voor mij. Ben in februari voor het laatst uiteten geweest bijvoorbeeld. Druktes zijn niet mijn favo plekken om te komen. Sociale dingen heb ik dan ook niet veel meer helaas. Een klein wereldje zo en dat is best verdrietig soms. Het accepteren en met liefde naar kijken helpt. Ik doe mijn best en meer kan ik niet doen.

Tussendoor zette ik nieuwe behandelingen op zoals de bloemenhealing en intuïtieve massages. Merkte dat ik meer wilde met mijn werk. Naar binnen toe. Meer vanuit mijn gevoel, gaves en intuïtie gaan werken. Met bloemen en muziek. Ik had begin het jaar een oceandrum gemaakt. Deze gebruikte ik voor in de kapsalon bij het inwerken van een haarmasker bijvoorbeeld.

Ik schilderde Dahlia's. Dat was fijn om te maken. Ik ga aan van creativiteit. Bloemen doen zoveel meer dan je denkt! Dit werk geeft voldoening. Er ontstond een mooie serie en ik wil er nog meer gaan maken.

Ik keek er lang naar uit. We gingen een weekend weg naar 't strand van IJmuiden in een tiny house van Basecamp. We vierden daar dat we 25 jaar samen waren. Wat een tijd hè?

Heerlijk was het. De natuur doet me altijd goed en tijd voor elkaar. Fijn om eruit te zijn ook al was ik moe, het is beter dan niets doen.

Daarna begonnen we met de achtertuin. Alles leeghalen en opnieuw opbouwen. Het creëren vond ik fijn om te doen, maar energie ging niet goed. Zat tegen een burnout aan. Ik moest stoppen met mijn werk. Ik had rust nodig en tijd voor mezelf. Ben naar de dokter gegaan voor verdere onderzoeken. Tussendoor kon ik rustig met de tuin verder en schilderwerk om het huis. De druk viel van mijn schouders.

Het werd zonnig. Veel mensen kwamen langs. Heel fijn! Zat vaak in de tuin op het zomerse terras. Zo blij mee! Je merkt weer wie er voor je of met je begaan zijn. Voelde me bijna jarig. Had het niet verwacht. Ik had alle tijd ook voor Lizzy, onze hond. Ze werd erg oud en ging achteruit. In juli is ze overleden vlak voor de zomervakantie. Ze had nog een opleving op de foto hierboven. Wat was ze blij daar! Thuis is ze overleden aan een natuurlijke dood. We waren erbij gelukkig. Het was stil in huis. Wat een gemis zonder onze Liz. Die lieverd hing erg aan me altijd. Mis haar lieve knuffels nog steeds. Voel haar liefde als ik aan haar denk. Die binding is voor altijd. 

Leefde toe naar de zomervakantie. Hoopte op veel warme zomeravonden in de nieuwe tuin. De vakantie viel helaas in het water. Slecht weer was het. We hadden besloten een pup te nemen. We misten een hond in huis. Nu hadden we tijd en ik had een hele leuke bijdrage gekregen van een oom. Alles viel samen voor een nieuw huisgenootje. Yuna kwam bij ons wonen. Ook kocht ik even daarvoor al een handpan, dat is een instrument met prachtige rustgevende geluiden. Iets dat ik al zo lang wilde hebben, maar mezelf nooit gunde. Blij mee, nu nog wat meer oefenen :) Hoop er veel mee te gaan doen. 

In september had ik een darmonderzoek. Ik heb prikkelbare darmen en de beweging in de darmen zijn langzamer. Bloedonderzoek was goed. Geen ernstige dingen gelukkig. Ik hoopte dat er een verbetering in energie zou komen. Beweging, goede voeding met vezels eten en water drinken werd geadviseerd. Dat deed ik altijd al goed... Deze tijd kwamen er veel angsten omhoog. Het ging niet goed met me door de vermoeidheid. Er gingen knoppen om, waardoor de angsten verdwenen. Ik kreeg meer vertrouwen. 

Het is een tijd van loslaten. Neem afscheid van dingen en mensen die mij energie kosten of die niet meer stromen. Ik stopte met mijn goed lopende kapsalon na 25 jaar kapster te zijn geweest en ging verder met Zielsverlicht. Het voelde voor mij dat de verandering nu mocht komen. Alsof ik nu eindelijk echt ga doen waarvoor ik hier oa ben. Heb de studio een opknapbeurt gegeven, site gemaakt en mijn aanbod veranderd etc. Ik hoop dat mensen mij gaan vinden dus kom gerust langs! Daarnaast erg druk met Yuna haar opvoeding bezig geweest en weer verder met de verbouwingen in huis. Dit jaar de bijkeuken, voorkamer, achtertuin gedaan en zonnepanelen op 't dak. Het einde is in zicht! 

Ik wandelde veel met Yuna, ze brengt veel leven in huis. Ik merkte dat ik ervan opknapte. Hoewel ik haar ook weleens achter het behang kon plakken. Ze is energiek, gevoelig en lief ook. Ze wilt vooral samen spelen. Ze had best wel wat angsten en die hebben we samen overwonnen met veel geduld en tijd. Even wennen was het wel van oude hond naar jonge pup. 

Ik begon rustig aan weer wat meer te werken, na een tijd van rustiger aan doen.
Mijn schouder werd ook wat beter. Rond mei had ik een slijmbeursontsteking, pijnlijk. De rust was goed en nodig ook. Maar toen kreeg mijn man een ongelukje met mountainbiken waardoor zijn pees in zijn schouder losgescheurd is. Hij moet geopereerd worden. Dat betekent geen inkomsten en wel kosten die doorgaan. We hebben dit jaar alles in ons huis en tuin geïnvesteerd en een andere bus voor Sams werk gekocht, dus geen potje over. Jaren geleden hebben we financieel al eens een tijd heel krap geleefd. Nee, niet weer hè! In gedachten denk je snel in angst voor tekort. Mijn gevoel zegt dat het wel goed komt dus daar wil ik op vertrouwen en anders gaan we spullen verkopen. Zelf kan ik niet veel meer werken dan dat ik doe, maar dat is meer voor de extra dingen. Als hij maar opknapt en pijnloos verder kan. Dat is het belangrijkste. Wie weet brengt het ons naar een heel ander pad? Ik wil niet in de zenuwen en angst schieten. Dat is helemaal zonde van de energie. Alles komt uiteindelijk wel goed.

Ik leerde veel. Over het brein, overprikkeling, trauma's en hoe het lichaam werkt en wat het allemaal opslaat aan emoties. Ook van voorouders, familielijnen en vorige levens etc. Ik probeer zo goed mogelijk te verbinden met mezelf en te luisteren.
Het is nu 2 december. We zijn vorige week 2 nachtjes naar Winterwoods in Drenthe geweest. Iets dat we niet wilden annuleren. Het was fijn en bijzonder. We hadden een zweethut ceremonie gedaan. Sliepen in een yurt. 

Er gebeuren veel dingen op het moment bij ons en om ons heen. Onrustige tijd. Ook dat is het leven. Geniet van dat wat er wel is en probeer de controle los te laten. Overgave, veerkracht, balans en vertrouwen...vooral te voelen. Mijn schoonvader en mijn man worden geopereerd deze maand. Spannend vind het het. De 25e ben ik jarig en dan begint bijna het nieuwe jaar.

Dankbaar voor de lieve mensen om me heen, voor ons huis en tuin dat zo mooi wordt, voor de luxe in huis, voor de bloemen en de natuur, voor de dieren in mijn leven, mijn lieve man, dat ik mijn studio heb kunnen veranderen naar Zielsverlicht, dat ik inzichten kreeg, groei, dat ik de rust kon nemen, voor de creativiteit en voor de mooie momenten die er ook zeker waren.... 

2024 Voor mij zou het geweldig zijn als Zielsverlicht goed gaat lopen en ik veel mensen mag helpen. Daarnaast dat ik zelf goed in mijn lichaam, kracht en energie kom. Weer wat meer het leven op kan pakken zoals het hoort. Geld in overvloed ga ervaren. Ik ga muzikaal ontwikkelen. Trainingen doen. Mijn man gaat het eerste half jaar revalideren en wie weet daarna ander werk doen? Ik heb geen idee hoe gaat het lopen. Eigenlijk is alles onzeker, maar we redden het wel. Dat weet ik zeker. Met hem wil ik leuke dingen gaan doen, want dat doen we nog te weinig door alles.
Het lijkt mij heel leuk om van de zomer een bloemenpluktuin te hebben. Boeketten te verkopen langs de weg. Misschien nog een hondenzusje voor Yuna erbij? En kippen in de tuin.Weer eens op vakantie na 5 jaar? Dat zou geweldig zijn. Een paar weken in Frankrijk en Yuna mee bijvoorbeeld. Ik wil graag mooie verbindingen maken met mensen. Vrolijkheid, dansen, zingen, stroming en blij zijn. Gewoon dat alles eens heel lang goed gaat en dat we gelukkig zijn. 

Heb jij al plannen voor 2024?


 

MOODBOARD MAKEN VOOR 2024

23 en 30 december kun je bij mij in de studio een workshop moodboarden komen doen. Een moodboard voor 2024. Je knipt en plakt plaatjes en teksten uit tijdschriften. Wat zijn jouw doelen, wat wil je loslaten of juist manifesteren? Opgeven kan door mij even een berichtje te sturen. 

 


Ik ben Jessica, het gezicht achter Zielsverlicht en schrijfster van deze blog. Ik ga meer ervaringen met jou delen. Er zullen hier dan ook regelmatig nieuwe blogs bijkomen. Denk aan thema's als zelfliefde, ongewenste kinderloosheid, tweelingszielen, spirituele ontwikkeling, geld, manifesteren, burnout, verlies, loslaten, kracht van bloemen, kleuren, creativiteit, muziek etc. Leuk als je een reactie achterlaat! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.