Mijn spirituele en zelfhulp boekentips voor jou

Gepubliceerd op 22 april 2024 om 21:52

Al vanaf mijn puberteit lees ik spirituele- en zelfhulpboeken. Ik heb er altijd veel interesse in gehad en zocht naar antwoorden om zo mijn eigen waarheid te vormen. Een aantal boeken uit mijn boekenkast ga ik hier met je delen die voor mij belangrijk zijn geweest. Ik ga ze met je delen op volgorde hoe ze in mijn leven zijn gekomen. Ik werd bewust van het denken, het ego en hoe dit functioneert. Ook hoe het lichaam reageert op emoties, gedachten en trauma's. Wat het lichaam wilt zeggen bij bepaalde klachten en hoe het brein werkt. Ik leerde heel veel over liefde. Over het leven hier op aarde en ver daarbuiten en het leven voor de geboorte en na de fysieke dood. Naast deze boeken heb ik gelezen over Atlantis, edelstenen, dromen, geluk, de samenleving, hsp'ers, paranormale dingen, dieren, kleuren, tweelingzielen, zwanger worden, eerdere beschavingen, voeding, kruiden en bloemen en over heksen. Ik houd van boeken die leerzaam zijn, waar ik verder door kan groeien en bewuster word. Ik heb periodes dat ik veel lees en periodes dat ik er echt niet aan toe kom. Sommige boeken wil je meteen uitlezen, dat is heerlijk. Sommigen lees ik meerdere keren en toch lees je ze dan met andere ogen. Je zult het toch zelf moeten doen en de wijsheden in je leven moeten  laten integreren. Een boek komt soms niet voor niets op je pad of dat je jezelf sterk aangetrokken voelt naar een bepaald boek. Haal er altijd jouw eigen waarheid uit en leef daarnaar. Ik zou zelf ook nog weleens een boek kunnen schrijven, maar voor nu houd ik het bij de blogs. 

 

Rond mijn 20e levensjaar kwam dit boek via mijn werk op mijn pad van Louise L. Hay.  Je kunt je leven helen gaat over dat de gedachten en overtuigingen in jezelf vaak de oorzaak zijn van lichamelijke en emotionele klachten. Het leert je van jezelf te gaan houden en bewust te worden van je eigen gedachten en patronen en hoe je dit kunt transformeren. Laat de energie voor je werken en neem zelf de leiding over jouw leven. Ook staat er een lijst van symptomen in het boek met daarbij de nieuwe helende gedachten en de waarschijnlijke oorzaak van de klachten. Het is al een oud boek, maar ook nu nog actueel. Het maakte me bewust van gedachten en het slachtofferrol waar ik in zat. Ik leerde anders kijken en kon mensen vergeven die mij pijn hadden gedaan. 


De boekenreeks van Loes van Loon. Ik was in de 20 toen deze 8 delige serie begon. Het heeft mij veel inzicht gegeven over het leven en over het leven na de dood. Hoe dit in zijn werk gaat. Ik had zelf veel spirituele ervaringen en deze boeken gaven me antwoorden. Haar gids Hebenes neemt Lucia mee naar gene zijde om alles te laten zien. Wauw! Veel verschillende onderwerpen komen aan bod zoals liefde, pijn, mishandeling, abortus, scheiding, angst, verdriet, trauma's, slachtoffer en dader, zielengroepen, gidsen, karma, reïncarnatie, rondleiding aan gene zijde, dolende zielen, zielenpijn, keuzes, vervolmaking, de Alkracht en nog veel meer. Het leest makkelijk weg en is goed te begrijpen. Sommige delen van de boeken gaven mij kriebels in mijn buik als een soort herkenning. Ik heb bijna alle boeken van deze serie in huis nummer 2 en 3 zijn verdwenen helaas. Begin bij het eerste boek Door licht verbonden en ik zou zeggen, ga mee op reis en lees ze allemaal! Naast de boeken gaf Loes consulten en lezingavonden. Ik ben er weleens geweest lang geleden. Mooi hoe zij de verbinding met haar team heeft en wat ze ermee doet, om jaloers op te worden ;) 


Mama luister je? Van Rosemarijn Roes is een boek dat ik las toen ik een miskraam had gekregen toen ik 23 was. Ik voelde zelf de aanwezigheid van een ziel bij alle zwangerschappen die ik heb gehad. Dit boek gaf veel herkenning. In dit boek gaat het over de communicatie dat je kunt hebben met de ziel nog voor en tijdens de zwangerschap. Wat het kind wilt vertellen aan de ouders. Er wordt ingegaan op het verlangen naar een kind, on(of)gewenste zwangerschappen, miskramen, klachten tijdens de zwangerschap, ziektes bij kinderen en gedragsproblemen. Een boek dat je doet beseffen dat er veel meer achter schuilt.


Een boek dat je echt moet lezen! De kracht van het nu van Eckhart Tolle. Voor mij kwam het op een moment dat ik heel veel inzichten kreeg over mezelf en mijn binnenwereld rond 2008. Er vielen zoveel puzzelstukjes in elkaar in die tijd en dit boek klopte helemaal bij hoe ik het geleefd had. De manier hoe hij het kan beschrijven is zo duidelijk en mooi. Ik werd nog bewuster en dit boek vatte het samen voor mij zoals het voor mij nu nog werkt. Je bent niet de gedachtes in je hoofd. Je komt los van identificaties en wordt bewust van het ego. In het nu ligt de vreugde, het leven. Toen ik in 2011 een heftige slaapstoornis en burnout kreeg, hielp dit mij enorm om niet in angst en vaagheid mee te gaan. Om mezelf aan de situatie over te geven, het nu te accepteren en te zijn in verbinding met mezelf. Daardoor ervaarde ik ondanks veel zwaarte ook veel liefde en geluk. Op YouTube heeft Eckhart ook veel video's om te bekijken. 


Paul Ferrini Liefhebben zonder voorwaarden. Een boek dat je alles leert over onvoorwaardelijke liefde. Ik las dit boek rond 2010. Ik zat in een zware tijd waarin zelfliefde ver te zoeken was. Ik ging door dit boek anders kijken naar liefde en het was nodig om mezelf weer te gaan zien. Ik zat in een crisis en dit boek kwam op het juiste moment. Zijn manier van praten is wel ander dan de mijne, daar moest ik even doorheen prikken, maar de wijsheden en inzichten zijn erg mooi en leerzaam. Het zet je in je eigen kracht met soms even een trap onder je reet. Eigenlijk zou je dit boek met regelmaat moeten lezen. Hij heeft meer geschreven en heb nog een boek Heel je leven dat gat over weer houden van jezelf en jezelf meer waarderen. 


De boekenreeks van Michael Roads. Ik ben zelfs eens naar een lezing geweest toen hij in Nederland was ergens rond 2015. In zijn boeken reist hij met zijn lichtlichaam langs de aarde en de energievelden en ver daarbuiten in andere sferen, dimensies en realiteiten. Hij ontmoet dan ook andere wezens. Ook leert hij je kijken met de ogen van liefde. Always choose love...Prachtig hoe hij alles beschrijft en waar hij naartoe reist. Er is zoveel meer mogelijk en heel bijzonder wat hij beleefd. Via heldere dromen kom ik zelf ook weleens in een andere sfeer en via een reading reisde ik eens af naar een plek ver ver van hier. Ik weet dat er veel meer is, maar hoe hij het kan ervaren vind ik toch wel heel mooi en indrukwekkend. Het opent je mogelijkheden.


Een overprikkeld brein van Charlotte Labee Door gevoelig en vaak vermoeid te zijn, heb ik regelmatig een overprikkeld brein. Ik had een cadeau gewonnen in 2023 en mocht een boek uitzoeken. Dat werd deze en het is een mooi cadeau geweest. Het geeft uitleg over hoe het brein en het lichaam werkt. Er zitten fijne oefeningen in en ze laat zien hoe je in 10 weken meer rust kan ervaren door aan de slag te gaan met voeding, beweging, ontspanning en verbinding. Het helpt mij bewuster te kiezen wat ik doe en hoe ik leef. Ik volg haar ook op Insta. Veel mooie tips en inzichten worden gedeeld.


Trauma van Christine Pannebakker en Robert Bridgeman. In verschillende podcasts kwam ik Robert tegen en ben hem gaan volgen. Hij heeft o.a.  verschillende boeken geschreven en deze heb ik gekocht. Iedereen heeft trauma's opgelopen in het leven en opgeslagen in het brein en systeem. Hoe dit werkt en wat je eraan kunt doen, lees je in dit boek. Waar ze vandaan komen en wat de gevolgen zijn en vooral hoe je het kunt transformeren, zodat je beter in je vel komt te zitten, betekenisvoller en gelukkiger kunt zijn. Er staan verschillende oefeningen in om met jezelf aan de slag te gaan en qr codes naar podcasts video's en meer.  Ik ben naar aanleiding van dit boek de cursus Transformatief coachen gaan doen eind 2023. Erg interessant en ik hoop vooral mezelf en daarna jou verder te kunnen helpen naar een fijner leven.


Heb jij ook nog boekentips? Welke boeken hebben jouw leven veranderd of zou je graag willen delen? Laat het me hieronder weten!


Ik ben Jessica, het gezicht achter Zielsverlicht en schrijfster van deze blog. Ik ga meer ervaringen met jou delen. Er zullen hier dan ook regelmatig nieuwe blogs bijkomen. Denk aan thema's als zelfliefde, ongewenste kinderloosheid, tweelingszielen, spirituele ontwikkeling, geld, manifesteren, burnout, verlies, loslaten, kracht van bloemen, kleuren, creativiteit, muziek etc. Leuk als je een reactie achterlaat

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.