Waarom een sjamanendrum?

Gepubliceerd op 14 oktober 2023 om 15:08

Een sjamanendrum is een muziekinstrument, een oeroude drum dat zorgt voor ritme en het wordt ingezet bij healingen doordat de klanken vibraties geven.

Waarom gebruik ik een sjamanendrum en wat doet het? Ten eerste omdat ik het zo voelde nadat ik het zelf eens ervaren had bij een voetreflex behandeling. Wauw! Wat was dat een heerlijk geluid! Ik werd er beter door geaard en gaf kracht.

Deze drum heb ik zelf gemaakt en vroeg ik als cadeau omdat ik 40 was geworden. Het is de huid van een paard en zij heet Hinde. Onze energieën zijn via een bijzondere weg samengekomen en Hinde helpt dan ook mee bij de verschillende spirituele behandelingen die ik geef. De energie van het paard is dus verbonden met de drum.

Warm, moederlijk, enthousiast, aardend, liefdevol en heel krachtig, maar kan ook zacht zijn.

De drum geeft uiteraard geluid. Het donkere gedeelte klinkt zwaarder dan het lichte gedeelte. Toch kan ze behoorlijk diep gaan. Ik vind de zware tonen heerlijk. Je voelt het door je lichaam trillen.

Omdat we uit veel water bestaan, trilt dit dan ook door tot onze kern van de cellen. Blokkades kunnen dan ook losgetrild worden. Deze liggen namelijk opgeslagen in de cellen. Emoties kunnen loskomen en het is tegelijk ontspannend om te voelen. (Misschien ging ik daarom vroeger altijd naar houseparty's als gabber, loskomen van alles... De drum kan verwerkingsprocessen ondersteunen. Dit door sneller of harder te drummen en te spelen met het ritme. Ik doe dit intuïtief en werk langs het lichaam van de cliënt met de drum op muziek. Het is een oergeluid net als de hartslag. Ook kun je door lang te drummen in een trance komen en trancereizen of innerlijke reizen maken. Het helpt je uit gedachten te komen. Het is per persoon verschillend hoe het ervaren wordt en wat het mag doen.

Ik hoop jou hiermee te helpen en een bijzondere ervaring mee te geven.

Zou jij het ook eens willen ervaren? Of heb jij ook ervaring met een sjamanendrum wat je wilt delen? Laat het me weten!


Ik ben Jessica, het gezicht achter Zielsverlicht en schrijfster van deze blog. Ik ga meer ervaringen met jou delen. Er zullen hier dan ook regelmatig nieuwe blogs bijkomen. Denk aan thema's als zelfliefde, ongewenste kinderloosheid, tweelingszielen, spirituele ontwikkeling, geld, manifesteren, burnout, verlies, loslaten, kracht van bloemen, kleuren, creativiteit, muziek etc.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.