Helende oliën en siroop

De heks in mij komt omhoog :) Ik kweek zelf bloemen en kruiden. Hiervan maak ik o.a. heilzame huid- en massageolie. Dit seizoen ben ik weer volop bezig met het maken van verschillende kruidenoliën om te kunnen gebruiken voor de behandelingen die ik geef, voor eigen gebruik en voor jou! Ik verkoop oliën in flesjes van 100ml. Er zitten ook een paar mini edelsteentjes in voor extra helende kracht, ik heb wat etherische olie toegevoegd en een snufje magie. Je kunt de flesjes aankopen als je in de praktijk bent of hieronder  bestellen.

Dit jaar heb ik maar liefst 9 soorten oliën van rozemarijn, kamille, munt, calendula, echinacea, lavendel, brandnetel, weegbree en teunisbloem. Ik heb hier een maceraat (betekent inwerken) van gemaakt. Dat is een kruidenolie waarbij de gedroogde kruiden tot 6 weken in olie trekken. De stoffen uit de cellen van de plant gaan over in de draagolie. Dat zijn bv de vele vitaminen en mineralen, etherische oliën, flavonoïden(antioxidanten), cumarines(vermindert stolsels in het bloed), furocumarine(stof dat de plant beschermt), en phytosterolen(cholesterol verlagende stof). Je kunt ze inzetten als medicinale oliën. Ze zijn te gebruiken als huid- en massageolie en ze zijn ongeveer een half jaar tot een jaar te gebruiken. Zet ze koel en donker weg, dan blijven ze langer houdbaar. Ik heb dan ook gedroogde kruiden staan om later in het jaar verse en nieuwe olie van te maken.

 

Ik kan natuurlijk niet alles zelf kweken en daarom maak ik ook gebruik van wat de natuur geeft in mijn omgeving. Ik ga op zoek naar kruiden, vruchten en planten. Hiervan maak ik bv siroop, jam, thee of ander lekkers. Ik vind het heerlijk om zo, met respect, uit de natuur te kunnen wildplukken. Ik leer er veel over deze tijd en vind het fijn om zo bezig te zijn.  Bij voldoende voorraad zal ik dit dan ook aanbieden in de studio.

 

Wil je iets bestellen? Neem dan contact op. Pre order kan ook. De oliën hebben een heilzame werking op lichaam en geest.

 

Let op! Het gebruiken van kruiden kan positieve effect hebben op uw gezondheid, maar ga ook altijd naar een arts bij klachten. Zoek voor jezelf uit of het bij je past en of er stofjes in zitten waarvoor je misschien allergisch bent of bv de invloeden op de bloeddruk oid. Tijdens zwangerschap zijn niet alle kruiden veilig en ook niet altijd icm medicatie. Het gebruiken van de oliën is op eigen risico en Zielsverlicht is dan ook niet verantwoordelijk bij problemen, maar ik heb zeker niet het idee dat het problemen gaat geven. 


Vlierbloesem siroop (bijna op)

Na een heerlijke wandeling in het Egboetswater kom ik thuis met wat geplukte vlierbloesems. De bloemen heb ik een dag laten trekken in water met citroenen erbij. Daarna de bloemen gezeefd en uitgeperst en het water gekookt met appelsap en suiker erbij. Heerlijk met bv spa rood, als limonade, maar ook door salades, smoothies, door de yoghurt etc.  Je kunt er ook nog wat extra citroen bij doen of munt en gember. Net wat je fijn vindt. 

Het helpt oa bij verkoudheid, griep, hooikoorts en is weerstand verhogend.  Het werkt vochtafdrijvend.

Nog maar 3 flesjes beschikbaar.

 


Calendula / goudsbloem olie (medio aug/sept verkrijgbaar)

Deze olie is gemaakt als maceraat met gedroogde goudsbloemen en zonnebloemolie. In het flesje zitten ook nog helende edelsteentjes en er zit een snufje magie in. Calendula is voor heel veel dingen goed en werkt ontstekingsremmend, wond helend, verzachtend, jeukstillend, hydraterend en kalmerend. Het stimuleert het aanmaak van collageen in de huid.  Fijn om te gebruiken bij veel huidproblemen, huidirritaties, eczeem, psoriasis bij onzuiverheden op de huid, bij schaaf-, brand- en snijwondjes. 

 


Kamille olie (medio augustus verkrijgbaar)

Deze olie is gemaakt als maceraat met gedroogde kamille bloemen en zonnebloemolie en een snufje magie. Kamille heeft een rustgevende en kalmerende werking. Het is o.a. ontstekingsremmend, antibacterieel, krampstillend, pijn verdovend, koortsverlagend en wond helend. Fijn bij de gevoelige huid en andere huidproblemen, maar ook bij darmkrampen, slaapproblemen, stress, angsten en andere heftige emoties. Ook zitten er helende edelsteentjes in de olie.


Lavendel olie (medio augustus verkrijgbaar)

Deze olie is gemaakt als maceraat met gedroogde lavendel bloemen, zonnebloemolie en een snufje magie. Ook zitten er helende edelsteentjes in. Lavendel is voor heel veel dingen goed. Het werkt kalmerend, rustgevend, helend, ontstekingsremmend, anti schimmel en bacterieel, verzachtend, hydraterend, jeukstillend.

Fijn om te gebruiken voor de gevoelige huid en bij andere huidproblemen, maar ook bij slaapproblemen en stress.


Teunisbloem olie (medio augustus verkrijgbaar)

Deze olie is gemaakt als maceraat met gedroogde teunisbloemen, zonnebloemolie en een snufje magie. Ook zitten er helende edelsteentjes in. Vaak wordt er olie van de zaden gemaakt, maar voor mij voelde deze manier ook goed om te maken. De bloemen zijn zelfs eetbaar en kunnen in salades of als thee gebruikt worden. Ze smaken wat zoetig. De zaden komen later dit jaar en ook zal ik hier olie van proberen te maken. Daar zitten de meest werkende stoffen in. 

De werking van de Teunisbloem is hydraterend, ontstekingsremmend, beschermend, kalmerend, bloed reinigend, helpt bij de elasticiteit van de huid, het stimuleert de talgproductie, is jeukstillend, helpt bij pms, helpt opvliegers te verminderen. Fijn om te gebruiken bij huidproblemen zoals psoriasis, eczeem, huidirritaties, droge huid of jeuk, maar ook bij reuma, darmklachten en sommige vrouwen kwalen.


Brandnetel olie (medio augustus verkrijgbaar)

Deze olie is gemaakt als maceraat met gedroogde brandnetelbladeren, zonnebloemolie en een snufje magie. Ook zitten er helende edelsteentjes in. Bij brandnetel denk je niet meteen aan een olie, maar wist je dat brandnetel voor veel dingen goed is? En de olie prikt niet ;) Het werkt juist verlichtend bij jeuk en irritatie. Het verzacht en hydrateert de huid en heeft een zuiverende werking. Het voert afvalstoffen af. Gebruik het bv als je verbrand bent door de zon, bij muggenbeten of zelfs als je geprikt bent door de brandnetel zelf. Goed voor de gevoelige en droge huid en bij ontstekingen. Een hele fijne kruid om te gebruiken bij massages. 


Echinacea olie ( medio aug/sept verkrijgbaar)

Deze olie is gemaakt als maceraat met gedroogde echinacea bloemen en bladeren, zonnebloemolie en een snufje magie. Ook zitten er helende edelsteentjes in. Het ondersteunt het afweersysteem en immuunsysteem, verzacht de huid bij bv huiduitslag, herstelt de huid sneller, heeft ontstekingsremmende eigenschappen, is cholesterol verlagend, het geeft ontspanning. De plant wordt ook vaak het zonnehoedje genoemd. Stralende en open bloemen. 


Munt olie (nu verkrijgbaar)

Deze olie is gemaakt als maceraat met gedroogde muntbladeren, zonnebloemolie en een snufje magie. Ook zitten er helende bergkristal en lapis lazuli edelsteentjes in. Het is een verfrissende en stimulerende olie. Het verbetert de doorbloeding. Geeft verlichting bij buikpijn, hoofdpijn, prikkelbare darmen, maagproblemen en krampen. Het heeft een ontstekingsremmende werking en bevordert de genezing van wondjes. Fijne olie voor de vettere huid en bij huidproblemen. 

 


Rozemarijn olie (medio augustus verkrijgbaar)

Deze olie is gemaakt als maceraat met gedroogde rozemarijn, zonnebloemolie en een snufje magie. Ook zitten er helende edelsteentjes in. Het stimuleert de bloedsomloop, versterkt de zenuwen en is ontsmettend, antibacterieel en dood virussen en schimmels. Het zuivert. helpt bij vermoeidheid door de verkwikkende werking. 


Weegbree olie (medio augustus verkrijgbaar)

Ook zo'n pareltje dat overal groeit. Deze olie is gemaakt als maceraat met gedroogde weegbree bladeren, zonnebloemolie en een snufje magie. Ook zitten er helende edelsteentjes in. Het werkt antibacterieel, ontstekingsremmend, antioxidatief. Het heelt wonden en verzacht jeuk, zwelling en bv insectenbeten. Heel fijn bij vele huidaandoeningen en de onzuivere huid.. Ook ondersteunt het de leverfunctie en werkt goed voor de slijmvliezen van de luchtwegen, maag en darmen.